Skip to Content

Super stylin': Modnim dodacima promijeni stil jedne bijele košulje na šest načina

Želiš istovremeno osvježiti svoju garderobu i izbjeći kupnju nove odjeće? Naš video vodič „Uradi sam(a)” pokazuje kako na šest različitih načina osvježiti stil bijele košulje koju si nekad obožavala Saznaj kako uz pomoć ovih vrhunskih savjeta i trikova za vintage odjeću možeš promijeniti izgled svoje košulje i izvući maksimum iz svoje garderobe.

Zašto su bijele košulje vrhunske vintage dragocjenosti

 Bijela košulja bezvremenski je klasik koji se može kombinirati s gotovo svime. Vrhunsku vintage košulju lako možeš pronaći na buvljaku, poslovnu košulju posuditi od svog dečka ili sustanara ili pak pomoću jednostavnih dodataka na šest različitih načina preurediti svoju dosadnu bijelu bluzu.

Vodič za preinaku odjeće po principu „Uradi sam(a)”: Kako promijeniti stil bijele košulje pomoću modnih dodataka

You need to accept cookies to play this video

Što ti je potrebno:

  • Bijela košulja
  • Dodaci (remeni, broševi, narukvice, nakit, gumice za kosu, šalovi ...)

Što učiniti: 

1. Stegni struk remenom ili šalom 

To posebno dobro izgleda na prevelikim košuljama, na vrhunskim vintage komadima koji ne pristaju savršeno ili na košulji posuđenoj od dečka ili cimera. Šal ili remen naglašavaju struk i dodaju dašak boje.

2. Osvježi svoj ovratnik

Ukosnice nisu tu samo da bi ukrotile neposlušne uvojke. Možeš ih iskoristiti i za osvježavanje izgleda obične košulje. Jednostavno ih pričvrsti za ovratnik i gotovo, tvoja preuređena košulja sada je neizostavan odjevni predmet za svaki tulum. 

3. Uljepšaj običnu dugmad naušnicama na kopču
Jednostavan i učinkovit način da dosadnu uredsku košulju pretvoriš u komad za večernji izlazak. Osim toga, to je prilika da iskoristiš one vrhunske vintage naušnice koje nikada ne nosiš. Ovisno o kopči, najbolje je da ih podvlačenjem ispod već postojećeg dugmeta pričvrstiš za rupice za dugmad. Ako to ne bude izvedivo, možda ćeš ih morati pribadačom pričvrstiti na poleđini.  

4. Debelu zrnastu ogrlicu nosi ispod zakopčanog ovratnika Momci košulje otkopčavaju kad se žele opustiti. Ženama se preporuča suprotno – ali samo ako imaju modne dodatke koji će istaknuti njihov izgled!

5. Iskoristi upadljive broševe kako bi privremeno osvježila izgled svoje košulje
Korištenje broševa da bi se osvježio izgled obične košulje nije posebno nova ideja. Taj je jednostavan stilski savjet, međutim, dugo bio u nemilosti. Dobra vijest je da se broš vraća na velika vrata! Neuobičajeno mjesto za broš ili pak sraz kombinacija različitih broševa ono je što moderno stiliziranje broševima razlikuje od načina na koje ih je nosila tvoja baka. Prokopaj kroz nakit svoje stare tete i osmisli novi stil svoje košulje za svaki dan u tjednu.

6. Zavrni rukave
... i započni sa stiliziranjem svoje košulje. Ovo je ujedno i odličan stilski savjet za predimenzionirane košulje. Odvažne manžete, elastične narukvice ili gumice za kosu od zgužvane tkanine, koje su se odnedavno opet vratile u modu, neće samo osvježiti tvoju odjevnu kombinaciju i spriječiti da ti rukavi klize preko ruku - pomoću njih možeš čak i stvoriti efekt nabranih rukava.

Savjeti za pranje tvoje bijele košulje kako bi što dulje trajala

Jednom kad ovladaš našim uputama za uređivanje odjeće po principu „Uradi sam(a)”, svoju ćeš običnu bijelu košulju početi nositi puno, puno češće nego prije. Kako bi košulja ostala svježa i čista, pobrini se da je pereš točno onako kako treba!

Savjeti koji će tvojoj košulji podariti dug život okupan bjelinom

Bijelu odjeću uvijek peri odvojeno

  • Održavaj perilicu čistom – ostaci koji se skupljaju oko vrata mogu zaprljati bijelo rublje 
  • Tretiraj mrlje prije pranja 
  • Peri na preporučenoj temperaturi 
  • Upotrebljavaj Perwoll Renew Advanced White & Fibre. On odjeći vraća bjelinu bez dodavanja izbjeljivača. Posebna formula jača i zaglađuje vlakna koja zbog toga ravnomjernije reflektiraju svjetlost i izgledaju bjelje
  • Suši se na zraku kako bi se iskoristio učinak izbjeljivanja UV zrakama