Skip to Content

Ambalaža

Posvećujemo veliku pažnju tome da naša ambalaža bude funkcionalna i da se može reciklirati.

Strategija za ambalažu tvrtke Henkel

Kada razvijamo našu ambalažu, posvećujemo veliku brigu tome da postignemo da naše proizvode možete sigurno koristiti, a da istovremeno smanjimo svoj ekološki otisak i otpad.

Naši stručnjaci za ambalažu kontinuirano rade na ambalaži s efikasnom uporabom materijala i materijalima za koje postoje javni sustavi recikliranja. Budući da svoje proizvode razmatramo za vrijeme njihova cijelog uporabnog vijeka, uzimamo u obzir i odlaganje ili recikliranje ambalažnih materijala. Cilj je postići kružno gospodarstvo za plastiku, kao što je primjerice već dugo uspostavljeno za papir.  

Henkel nastoji postići da se do 2025. 100 posto ambalaže naših proizvoda može reciklirati ili ponovno upotrijebiti. Nadalje, cilj nam je smanjiti količinu nereciklirane plastike iz fosilnih izvora u našim proizvodima široke potrošnje za 50 posto. To ćemo postići povećanjem udjela reciklirane plastike na više od 30 posto, smanjenjem volumena plastike i sve većom uporabom plastike na biološkoj bazi.

Detaljne informacije o osviještenosti tvrtke Henkel možete pronaći ovdje: https://www.henkel.com/sustainability/positions/packaging

Mogućnost recikliranja naših proizvoda

Sve naše bočice deterdženta Perwoll napravljene su od 50% reciklirane PET plastike* i mogu se naknadno reciklirati. (* primjenjivo za formate do 3L)

 • Sastojci i formule

  Što se nalazi unutra?

  Perwoll neumorno radi na tome da vam pruži našu najbolju formulu za njegu kako bi vaša odjeća duže ostala lijepa.

 • Postupak proizvodnje

  Postupak proizvodnje

  Kontinuirano radimo na našem lancu vrijednosti kako bi poboljšali ekološki otisak, doprinoseći smanjenu emisije CO2.

 • Vaš doprinos

  Budite dio pokreta

  Gotovo 80 % utrošene energije i otiska CO2 koji ostavljaju deterdženti za rublje nastaje u fazi uporabe, tj. tijekom stvarnog postupka pranja kod kuće.