Skip to Content

Vaš doprinos

Pravilno doziranje

Da biste dozirali pravu količinu deterdženata, trebali biste uzeti u obzir nekoliko aspekata: Količina potrebnog deterdženta posebno ovisi o tvrdoći vode. Također, količina rublja i razina nečistoće odlučujuće su za pravilno doziranje deterdženta. Sljedeći savjeti trebali bi vam pomoći u pravilnom doziranju deterdženta, također u korist okoliša.

 • Razmotrite preporuku za doziranje na ambalaži deterdženta: Na svakom proizvodu Perwoll naći ćete preporuke za doziranje prilagođavajući se različitim razinama tvrdoće vode. Doziranje je različito za nisku, srednju i visoku razinu nečistoće kao i za različite razine tvrdoće vode. Stoga bi također moglo biti korisno razvrstati rublje prije pranja prema razini nečistoće. Što je rublje prljavije, trebali biste dozirati više deterdženta.
 • Raspitajte se kod lokalnog dobavljača vode o odgovarajućoj tvrdoći vode. Tvrdoća vode razlikuje se od regije do regije. Kako biste bili sigurni, zatražite od lokalne vodoopskrbne tvrtke točan stupanj tvrdoće vode. Tada ćete moći prilagoditi doziranje deterdženta prema odgovarajućoj tvrdoći vode slijedeći tablicu na naljepnici proizvoda.
 • Volumen rublja i veličina stroja: Količine doziranja na ambalaži temelje se na uobičajenom opterećenju vaše perilice rublja za 2,5 kg rublja za pranje osjetljive odjeće. Ne preporučujemo veće opterećenje za osjetljivu odjeću.

Kako uštedjeti energiju

Gotovo 80 % utrošene energije i otiska CO2 koji ostavljaju deterdženti za rublje nastaje u fazi uporabe, tj. tijekom stvarnog postupka pranja kod kuće. To je uglavnom zbog energije potrebne za zagrijavanje vode u perilici rublja. Zbog toga smo tijekom godina neprestano poboljšavali formulu deterdženta kako bismo osigurali vrhunske rezultate pranja već na niskim temperaturama. Odjeću možete prati na nižoj temperaturi i iskusiti čistu odjeću lijepog mirisa, štedeći pritom energiju i time CO2.

Kako uštedjeti vodu

Iskorištavajući puni kapacitet pranja do 2,5 kg za osjetljivu odjeću što bolje možete ne pomaže samo uštedi energije, već i vode.

Izračunajte svoj otisak

Odvojite trenutak i upotrijebite Kalkulator otiska koji su razvili tvrtka Henkel i Institut Wuppertal (Njemačka) da biste saznali kako vaši osobni odabiri načina života utječu na vaš ugljični otisak. Svi dostavljeni podaci bit će anonimni.

https://www.henkel.com/sustainability/initiatives-and-partnerships/footprint-calculator

 • Sastojci i formule

  Što se nalazi unutra?

  Perwoll neumorno radi na tome da vam pruži našu najbolju formulu za njegu kako bi vaša odjeća duže ostala lijepa.

 • Ambalaža

  Održivost je ključ

  Posvećujemo veliku pažnju tome da naša ambalaža bude funkcionalna i da se može reciklirati.

 • Postupak proizvodnje

  Postupak proizvodnje

  Kontinuirano radimo na našem lancu vrijednosti kako bi poboljšali ekološki otisak, doprinoseći smanjenu emisije CO2.