Skip to Content

Polimeri

Biste li željeli da vaše rublje ima zaštitni sloj nakon pranja kako se ne bi odmah ponovo zaprljalo? To je jedna od mnogih funkcija koja se postiže uz Polimere.

Dobro je znati

Polimeri u deterdžentima imaju razne važne uloge i često omogućuju poseban učinak deterdženta.

Primjeri:

 • Otpjenjivači: U električnim perilicama rublja surfaktanti za čišćenje stvaraju pjenu. Ako se dozira velika količina deterdženta, to može dovesti do velikog stvaranja pjene i izlijevanja vode iz perilice rublja. Da bi se kontroliralo stvaranje pjene, dodaju se otpjenjivači.
 • Inhibitori prijenosa boje: Pomažu u održavanju isprane boje stabilnom u tekućini za pranje i sprječavaju ponovno taloženje boje na ostalim tekstilima i stvaranje mrlja zbog ispuštanja boje. Inhibitori prijenosa boje obično se koriste u deterdžentima za rublje u boji.
 • Tvari za postizanje sjajnije boje: Tvari za postizanje sjajnije boje koriste se u proizvodima za bijele odjevne predmete kako bi se svjetlina boje pojačala s pomoću fluorescencije kojom se uklanja žutilo i koja tekstil čini bjeljim.
 • Polimeri za uklanjanje nečistoća: Tijekom pranja upijaju se u vlakna i grade zaštitni sloj. U slučaju novog nastanka masnih mrlja, uklanjanje mrlja iznimno se poboljšava.

Kako koristimo polimere?

Koristimo polimere za sve funkcije prethodno spomenute. Mnogi su polimeri dobro biorazgradivi, ali neki nažalost nisu. Budući da u razvoju proizvoda neprestano nastojimo poboljšati svoje formule i njihov utjecaj na okoliš, radimo na zamjeni polimera polimerima koji imaju bolja svojstva biorazgradivosti ako se njihovom uporabom mogu postići slični rezultati.

 • Ambalaža

  Održivost je ključ

  Posvećujemo veliku pažnju tome da naša ambalaža bude funkcionalna i da se može reciklirati.

 • Postupak proizvodnje

  Postupak proizvodnje

  Kontinuirano radimo na našem lancu vrijednosti kako bi poboljšali ekološki otisak, doprinoseći smanjenu emisije CO2.

 • Vaš doprinos

  Budite dio pokreta

  Gotovo 80 % utrošene energije i otiska CO2 koji ostavljaju deterdženti za rublje nastaje u fazi uporabe, tj. tijekom stvarnog postupka pranja kod kuće.