Skip to Content

Deterdžent za vunu: nježno pranje vune i osjetljivog rublja

Želite da vaš omiljeni vuneni džemper ili komad odjeće od kašmira traje što je dulje moguće? Za to je potrebna intenzivna njega. Upotrijebite snagu deterdženta Perwoll Wool & Delicates Fibercare Advanced i pružite svojoj vunenoj ili iznimno osjetljivoj odjeći dodatnu mekoću te osjetite ugodan osjećaj na koži.

Zašto je deterdžent za vunu tako važan?

Želite nježno čišćenje osjetljivih odjevnih predmeta tako da u njima možete uživati što je moguće dulje? To je moguće uz deterdžente posebno osmišljene za vunu i osjetljive tekstile poput svile. S pomoću njih osjetljivi materijali poput merino vune dobit će odgovarajuću njegu bez štetnih utjecaja. Deterdženti poput Perwolla ne sadržavaju izbjeljivače niti pojačivače boja te se umjesto toga oslanjanju na sapun i ostale enzime za čišćenje. Zaglađuju vlakna i pomažu zadržavanje živopisnih boja na odjeći.

Većina vunenih ili delikatnih tekstila prikladno je za ručno pranje ili perilice rublja s posebnim programima pranja za osjetljivu odjeću. Deterdženti za vunu ulijevaju povjerenje jer učinkovito čiste rublje čak i pri niskim temperaturama pranja. Temperatura vode ne bi smjela premašivati 30 °C. Hladno pranje pri kojem je dovoljna temperatura od 20 °C moguće je u slučaju vrlo slabo zaprljane odjeće. Nježnim načinom čišćenja očuvat će se oblik odjevnog predmeta te će se stvarati manje čvorića. Najbolji način da saznate koji je program pranja najprikladniji za određeni odjevni predmet je da provjerite etiketu za pranje ušivenu na unutrašnjoj strani. Tamo ćete pronaći važne informacije o tome na koji način prati odjeću.

Osim toga, vunu i osjetljive komade potrebno je prati pri niskim okretajima u perilici rublja. Nakon pranja nježno namjestite odjevni predmet u njegov prvobitni oblik i nakon toga ga položite i ostavite da se osuši u tom položaju kako se oblik ne bi promijenio.

Pranje vune s kombinacijom deterdženta i omekšivača za rublje?

Za čišćenje osjetljivih vlakana poput vune, svile, pa čak i podstave potreban je instinkt. Kombinacija aktivnih sastojaka deterdženata za vunu jamči očuvanje mekoće i ugodnosti vlakana. Deterdžent Perwoll Wool & Delicates Fibercare Advanced dostupan je u tekućem i praškastom obliku – izaberite sami.

Uklanjanje mrlja na vuni: je li deterdžent za vunu dovoljan?

Ako na odjeći postoje neugledne mrlje nastale od drugih materijala poput pamuka, moguće je upotrebljavati posebne soli za uklanjanje mrlja, poput soli Sil 1 für Alles. Nakon toga odjeću možete bez oklijevanja oprati s pomoću odgovarajućeg deterdženta – primjerice, deterdženta Perwoll Renew Advanced Color & Fibers za intenzivniju boju vaše odjeće ili deterdženta Perwoll Care & Repair Advanced, s kojim ćete moći smanjiti nastanak mucica i pilinga na odjeći.

Ostali članci

  • Perwoll Delicate

    Wool & Delicates održavaju vašu vunu i osjetljive tkanine glatkom, oblikovanom i izvrsno mekanom.

  • Simboli za pranje odjeće

    Što znače simboli na etiketama odjevnih predmeta

  • Pranje bikinija: savjeti za njegu kupaćih kostima

    Ovako će tvoj kupaći kostim trajati vječno i ostati u istoj formi.